Αρχική Ν. Κορινθίας Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη κύριε Αννίβα Παπακυριακο

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη κύριε Αννίβα Παπακυριακο

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βέλου Βοχας η λογοδοσία του Δημάρχου κ. Μανάβη. Με λίγη καθυστέρηση έφτασα στο σημείο που ήταν το ΚΑΠΗ Ζευγολατιου. Μετά από δυο μήνες θητείας η νέα δημοτική αρχή παρουσίασε τι βρήκε από τους προηγούμενους και τι πρόκειται να πράξει. Η νομοθεσία δεν προβλέπει διάλογο στην συγκεκριμένη διαδικασία, όμως θα μπορούσαν να έχουν τεθεί τα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων από πριν. Ο νέος Δήμαρχος με αυτό τον τρόπο απάντησε σε 10 ερωτήματα. ´Ενα εκ των οποίων το είχε θέσει ο πρώην Δήμαρχος Αννιβας Παπακυριακος και αφορούσε στα κριτήρια επιλογής του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου μετά την κ. Νικολαου . Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι την συγκεκριμένη στιγμή είχε ήδη αποχωρήσει ο κ. Παπακυριακος και ένα μέρος του συνδυασμού του .

Με έκπληξη διάβασα στο προφίλ του τέως Δημαρχου το παρακάτω κείμενο όπου ουσιαστικά τα βάζει με τις γυναίκες και τις δημοσιογράφους που ήταν στον χώρο. Θα έπρεπε να σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης για τα κριτήρια επιλογής του κ. Παπακυριακου που ανέλυσε ο Δήμαρχος όταν η κυρία Νικολαου σύμφωνα με την καταγγελία Μαναβη άφησε άδειο γραφείο. Και μικρό το ζήτημα του λαπτοπ του Δήμου που πήρε φεύγοντας αλλά μεγάλο το ζήτημα ότι πήρε φακέλους διαγωνισμών, έργων, εργολάβων. Εσάς έκρινε κύριε Παπακυριακο για τα κριτήρια επιλογής σας. Και ήσασταν απόντες με την κυρία Νικολαου για να υπερασπιστείτε εαυτούς. Γιατί όσοι έμειναν από τον συνδυασμό σας είχαν διάλογο με τον νέο Δήμαρχο και τους δόθηκε ο λόγος όταν το ζήτησαν.
Η πορεία μου είναι αρκετά μακρυά κ. Παπακυριακο για να με εγκαλείτε. Γνωρίζω άριστα ποτε κάποιος αναφέρεται προσβλητικά για μια γυναίκα και έχω αποδείξει την ενσυναισθηση και την ευαισθησία μου μιας και έχω πέσει στο παρελθόν θύμα συμπεριφορών.
Και το ερώτημα που είχατε εσείς να θέσετε ήταν η επιλογη Λάμπρου; Μπροστά σε όσα φανταζοσασταν ότι θα ακούσετε εκείνο το βράδυ , εσείς μόνο αυτό είχατε;
Το λιγότερο που περιμένω από εσάς είναι μια συγγνώμη για το κατάπτυστο κείμενο σας και την άκρως προσβλητική αναφορά στο πρόσωπο μου.

Σ. Μπαλή