Αρχική Eπικαιρότητα Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας – Κορινθίας: Απεργούμε με πείσμα ενάντια στο «πάμε και...

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας – Κορινθίας: Απεργούμε με πείσμα ενάντια στο «πάμε και όπου βγει»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στην πολιτική των «απελευθερωμένων τιμών», την κερδοσκοπία των βιομηχάνων και την ακρίβεια που κατατρώει το πενιχρό εισόδημά μας, απαντάμε με απεργία διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με όρους εργασίας και αμοιβής, που θα επιτρέπουν να ζούμε εμείς και οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και όχι με το καθημερινό άγχος για επιβίωση.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία του κλάδου μας με τα τεράστια κέρδη και τη κυβέρνηση, ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε δυναμικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απεργούμε και απαιτούμε ουσιαστικές συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και τσακισμένους εργαζόμενους για τα κέρδη των ομίλων.

Απεργούμε για να μπει τέλος στην αθλιότητα των πλειστηριασμών, την υφαρπαγή από τις τράπεζες και τα Funds, των σπιτιών και τις περιουσίας συναδέλφων και άλλων λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αποτέλεσμα των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων.

Απεργούμε καιξεκαθαρίζουμε στην μεγαλοεργοδοσία ότι τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που διαδοχικά ξήλωναν και ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν τους αναγνωρίζουμε και θα τους ανατρέψουμε με οργανωμένο αγώνα στους χώρους δουλειάς!

Απεργούμε στις 28 Φλεβάρη μια εμβληματική ημερομηνία, αφού κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να τηρήσουμε τη δέσμευση για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν, στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους, ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, η πολιτική που βάζει τα κέρδη των ομίλων πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Απεργούμε με πείσμα ενάντια στο «πάμε και όπου βγει».

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.

8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.

Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.

Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012.

Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα

Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ