Αρχική Ν. Κορινθίας Κορινθία: Απολογείται ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» – Αναζητούνται τα ανήλικα παιδιά

Κορινθία: Απολογείται ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» – Αναζητούνται τα ανήλικα παιδιά

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 45χρονος που ζει σε περιοχή της Κορινθίας και συστήνεται ως μέλος παλαιοχριστιανικής κοινότητας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περι απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω απο συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Κατά δήλωσή του, είναι πατέρας 6 παιδιών, τα 3 απο αυτά είναι ανήλικα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA για να αποδειχθεί εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια. Τα ανήλικα με την μητέρα τους κ σύζυγο του 45χρονου, αναζητούνται απο τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο πολύτεκνος πατέρας δούλευε μέσα από την τρώγλη που ζούσε με την οικογένειά του, σε δημοτική υπηρεσία και μάλιστα με τηλεργασία.

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε, μετά από εισαγγελική εντολή, στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες.