Αρχική Eπικαιρότητα Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Αγρότες είμαστε μαζί σας

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Αγρότες είμαστε μαζί σας

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στην συνεδρίαση του της 18/2/24 συζήτησε και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα :

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί σ’ όλη τη χώρα.

Οι γυναίκες στις πόλεις και στην ύπαιθρο, γυναίκες εργαζόμενες, αγρότισσες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, νέες κοπέλες, συνταξιούχες, που μαστίζονται από την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την απληρωσιά, τις απολύσεις, την τετράωρη ή τρίωρη δουλειά, την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στην μητρότητα, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, δεν μπορεί παρά να είναι αλληλέγγυες στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που μέρες τώρα στέκονται ακλόνητοι στα μπλόκα.

Είμαστε αλληλέγγυες σ’ έναν αγώνα που γίνεται για την επιβίωση τους, το δικαίωμα τους να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειες τους.

Στεκόμαστε στο ίδιο μετερίζι γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο. Αυτούς που πλουτίζουν από τον κόπο εργαζομένων και αγροτών, αυτούς που αγοράζουν φτηνά τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, που τους διώχνει από τη γη τους με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα, απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Από αυτό το κοινό μέτωπο δεν λείπουν οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.

Καλούμε ιδιαίτερα τις γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που τους έδωσε ψίχουλα, οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα τους, και με απόφαση στην Πανελλαδική Σύσκεψη των 50 μπλόκων, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο και όλο το λαό.

Το ΔΣ της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες του μόχθου να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους σ’ αυτό τον αγώνα.

Την Τρίτη 20 Φλεβάρη που θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους κι ότι άλλο αποφασίσουν, να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα αλληλεγγύης.

18.2.2024

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΓΕ