Αρχική Eπικαιρότητα Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με 176 ψήφους

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με 176 ψήφους

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας αναμενόταν πως θα υπερψηφίσουν, εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη, τους Σπαρτιάτες και το ΚΚΕ.

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ και η πρώτη ορθόδοξη, στην οποία αναγνωρίζεται η ισότητα στο πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε και αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής, ενώ γενικά από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έλειψε ο Παύλος Πολάκης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κανείς δεν καταψήφισε,ενώ οι αποχές φαίνεται πως είναι 11.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ενώσει και όχι να διχάσει διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ενώσει και όχι να διχάσει διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται η συντήρηση με την οπισθοδρόμηση.

Όπως είπε «το νομοσχέδιο αυτό έχει την επιδίωξη να ενώσει και όχι να διχάσει. Νομίζω ότι οι πιο πολλοί πολίτες σε αυτήν την λογική εντάσσονται μακριά από εντάσεις που καταλήγουν γραφικές[…] Ζυγίζεται τελικά η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη της[…] για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς την Εκκλησία, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης θολώνει από διακινούμενους μύθους: «”Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”. Ή, για να το πω λαϊκά: ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες περιπτώσεις, άλλωστε, με την Εκκλησία είχαμε διαφορετικές οπτικές, για την επιλογή της αποτέφρωσης πιο πρόσφατα».

Επικαλούμενος την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ ο πρωθυπουργός θύμισε ότι σε αυτή αναφέρεται πως όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα.