Αρχική Ν. Κορινθίας Η παρουσία της Πράσινης Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο της 22.1.2024

Η παρουσία της Πράσινης Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο της 22.1.2024

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22.1.2024 η Πράσινη Πόλη ήταν παρούσα και με τους τρεις δημοτικούς της συμβούλους.

Μετά την συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων και την παρέμβαση του δημάρχου για την κατάσταση στην πόλη όσον αφορά την κατάληψη δημοσίου χώρου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αυθαιρετούν και προκαλούν  – δήμαρχος ήταν πολύ σαφής – αποφασίστηκε η σύσταση δια-παραταξιακής επιτροπής που εντός μηνός θα εισηγηθεί νέα κανονιστική διάταξη με σκοπό να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που προκύπτει. Στην επιτροπή εκπροσωπούμαστε από τον κ. Απόστολο Τζουτζόπουλο.

Α) Καταψηφίσαμε μαζί με όλη την αντιπολίτευση το θέμα:

Πληρωμή 60.000 €  σε επιχείρηση ελαστικών με διεκδίκηση από το 2019 διότι κρίνουμε πως τα στοιχεία για την πληρωμή δεν επαρκούν .

Β) Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης η Πράσινη Πόλη ψήφισε θετικά  τα θέματα 1, 2, 3, που αφορούσαν τη μείωση των δημοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων, κοιμητηρίων κ.λ.π., όπως περιγράφονται παρακάτω και όλα τα θέματα που αφορούν εγκρίσεις για έργα που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή:

  1. Αναπροσαρμογή ή μη τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2024 και εφεξής
  2. Αναπροσαρμογή ή μη δημοτικών τελών έτους 2024 και εφεξής (εμποροπανηγύρεων, λαϊκών αγορών, αιγιαλού και παραλίας, εμπορίας νερού κ.λ.π.)
  3. Αναπροσαρμογή ή μη δημοτικών τελών-δικαιωμάτων έτους 2024 και εφεξής (κοιμητήρια)

 

Γ) Καταψηφίσαμε το θέμα 15. Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Κορίνθου» ( Αρ. μελ.131/2021), διότι κατά τη γνώμη μας  αποτελεί μια κακή συνέχιση του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής που «τσιμέντωσε» κάθε σπιθαμή γης και διότι πιστεύουμε πως θα πρέπει να εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα  διαμόρφωσης των «μπαζωμάτων» του Αγίου Νικολάου και να μην αποτελεί ένα σημειακό-αποσπασματικό έργο.

Δ) Καταψηφίσαμε το θέμα 25, έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ» Α.Μ. 71/2017  και προτείναμε την απόσυρσή του διότι κρίνουμε πως το έργο της Πλατείας Περιβολάκια  είναι κακότεχνο και ελλιπές  – σύμφωνα με τις εκθέσεις των τεχνικών υπηρεσιών- και θα πρέπει να βελτιωθεί από τον εργολάβο πριν την παραλαβή του.

Ο δήμαρχος  αποδέχτηκε την πρόταση της Πράσινης Πόλης πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθέτησή μας ήταν απόλυτα ορθή.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ