Αρχική Eπικαιρότητα Α. Γεωργιάδης: Διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους – Τι είπε για τους...

Α. Γεωργιάδης: Διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους – Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού όχι μόνο για την γρίπη αλλά και για την Covid-19, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο ενημέρωσης του υπουργείου. Χαρακτήρισε «εμβόλιο δοκιμασμένο όσο κανένα άλλο το εμβόλιο του κορονοϊού και επισήμανε πως «όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα».

«Το υπουργείο Υγείας θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πλεον δύσπιστο συμπολίτη μας για την ανάγκη για τη δημόσια υγεία του εμβολίου» τόνισε.

«Αποφασίσαμε να καταθέσουμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους αρνητές των εμβολίων» ενημέρωσε.

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία» τόνισε.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε κάθε πιθανό θάνατο από την Covid, καθώς έχουμε στα χέρια μας κάθε διαθέσιμο μέσο και αποτελεσματικά φάρμακα».

«Όταν μπήκαν τα πρόστιμα ήταν το ύστατο μέτρο που πήραμε σε κρίσιμη φάση της πανδημίας. Τώρα υπάρχει κανονικοποίηση», ανέφερε η κα Αγαπηδάκη.

«Έχουν διενεργηθεί 210.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, ενώ τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού έχουν διπλασιαστεί. Υπάρχουν ήδη 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού, οπότε θα ξεπεράσουμε τις 300.000 το επόμενο διάστημα», ανακοινώθηκε επίσης κατά την ενημέρωση.

«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Παράλληλα, όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την ηγεσία του υπουργείου, δεν πρέπει να καθυστερούν άνθρωποι άνω των 60 ετών τον εμβολιασμό, γιατί παίρνει λίγες ημέρες μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα.

Δείτε όλη την ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού: