Αρχική Ν. Αχαΐας Χαμός στην Πάτρα με σκύλο που δάγκωσε ηλικιωμένο

Χαμός στην Πάτρα με σκύλο που δάγκωσε ηλικιωμένο

Επεισοδιακά μπήκε το 2024 για έναν 76χρονο ο οποίος έκανε τον περίπατο του το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα και δέχτηκε επίθεση από σκύλο.

Ήταν 7 παρά τέταρτο, πρωί Πρωτοχρονιάς. Στην περιοχή της Κανελλοπούλου επικρατούσε η απόλυτη ησυχία όταν ξαφνικά ένας σκύλος βγήκε από την αυλή ενός σπιτιού στον δρόμο και του επιτέθηκε. Ο σκύλος του κατάφερε δαγκωματιές σε πόδια και χέρια, ενώ- όπως λέει- ακρωτηριάστηκε τμήμα από το δάχτυλο του.

Στην περιγραφή του αναφέρει ότι κατάφερε αιμόφυρτος να βγει στον κεντρικό δρόμο και να σταματήσει το πρώτο αμάξι που συνάντησε. «Δεν το έβαλα στα πόδια γιατί δεν θα γλίτωνα. Πάλεψα μαζί του 1-2 λεπτά. Μου έχει ακρωτηριάσει το δεξί μου χέρι, το μεσαίο δάχτυλο λίγο πιο κάτω από το νύχι. Έχω δαγκωνιές και στο αριστερό χέρι και στα δύο πόδια», είπε ο 76χρονος στο Mega και την εκπομπή Live News.

«Εγώ τη διαδρομή αυτή την κάνω περίπου 15 χρόνια κάθε πρωί. 7 παρά τέταρτο με 7 (το πρωί) ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όπως πήγαινα τη διαδρομή αυτή, πετάγεται από μια αυλή ένα σκυλί. Η αυλή δεν είχε κάγκελα, τίποτα, ήταν ελεύθερη» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Κατάφερα και πήγα γύρω στα 200 μέτρα που είναι μια κεντρική οδός. Ήταν σταματημένο ένα αυτοκίνητο, ένας νεαρός. Του λέω το και το. Πράγματι, άνοιξε την πόρτα ο άνθρωπος γιατί αιμορραγούσα και με έφερε στο νοσοκομείο».

Μετά το εξιτήριο που έλαβε, ο 76χρονος πέρασε με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έγινε η επίθεση. Τότε όπως περιγράφει, συνάντησε τους ιδιοκτήτες του σκύλου.

«Αρχίσανε τα ”μην πας στην Αστυνομία, έλα να τα βρούμε, να πιούμε καφέ”. Του λέω ”να βρούμε τι;”. Αν δεν ήμουν εγώ, ή αν έπεφτα κάτω εγώ ή αν ήταν ένα παιδάκι, μια γυναίκα τι θα γινόταν; Θα ζούσε τώρα;» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη