Αρχική Ν. Αργολίδος Το Ναύπλιο και αυτά τα Χριστούγεννα στις κορυφαίες επιλογές των εκδρομέων

Το Ναύπλιο και αυτά τα Χριστούγεννα στις κορυφαίες επιλογές των εκδρομέων

Τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια τα Τζουμέρκα στην Ήπειρο, η Καστοριά, η λίμνη Πλαστήρα, το Καρπενήσι, η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών.

Στο 80% φτάνει σήμερα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους εκδρομείς, τόσο για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όσο και για το εξωτερικό, να είναι λιγότεροι κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Τα παραπάνω σημειώνει σύμφωνα με το ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (Fed HATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στο κόστος των εκδρομών ανά άτομο, υποστηρίζει ότι για ελληνικούς προορισμούς ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 200-300 ευρώ, ενώ για προορισμούς του εξωτερικού και ανάλογα με τη χώρα ένα άτομο θα δαπανήσει κατά μέσο όρο από 600 έως 800 ευρώ.

Βέβαια, υπάρχουν και δημοφιλείς μακρινοί προορισμοί σε σχέση με την Ευρώπη και τις μεσογειακές χώρες, οι οποίοι, όμως, είναι ακριβότεροι και επιλέγονται κυρίως από εκδρομείς με μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά το δίλημμα εκδρομή εντός ή εκτός συνόρων, ο πρόεδρος της Fed HATTA υπογραμμίζει ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό υπάρχουν πολλά πακέτα προσφορών, τα οποία ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια.

«Η μείωση στον αριθμό των εκδρομέων δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους δεν πρόκειται να πάει πουθενά αυτές τις εορταστικές ημέρες, εξαιτίας των πολέμων, του υψηλού κόστους της ενέργειας, της γενικότερης ακρίβειας και άλλων παραγόντων. Επίσης, πέρυσι είχαμε πολλούς εκδρομείς, διότι ήταν τα πρώτα απολύτως ελεύθερα Χριστούγεννα μετά τον κορωνοϊό και ο κόσμος… ξεμύτισε, επειδή ήταν σκασμένος», τονίζει σύμφωνα με το ethnos.gr ο πρόεδρος της Fed Hatta.

Εορταστική περίοδος: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ο κ. Τσιλίδης αναφέρει και τους προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, τους οποίους επέλεξαν περισσότερο οι εκδρομείς της φετινής εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δημοφιλείς προορισμοί είναι τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα στην Ήπειρο, η Καστοριά, η λίμνη Πλαστήρα, το Καρπενήσι και η Αράχωβα στη Στερεά Ελλάδα, τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα στην Πελοπόννησο και παραδοσιακά οι περιοχές γύρω από χιονοδρομικά κέντρα. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε φέτος για την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα για το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στους παραπάνω προορισμούς θα πρέπει να προστεθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που παραδοσιακά συγκεντρώνουν επισκέπτες αυτήν την περίοδο.

Όσον αφορά στο εξωτερικό, ο κ. Τσιλίδης ως δημοφιλείς προορισμούς αναφέρει τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τη Βαρσοβία, περιοχές της Κροατίας, τη Σλοβακία, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, από τη Γερμανία τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Βερολίνο, περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, την Τυνησία και το Ντουμπάι.

Στους παραπάνω δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού ο πρόεδρος της Fed HATTA προσθέτει και το χωριό του Αϊ Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, περιοχή που συνεχώς συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα… γερά πορτοφόλια δείχνουν ενδιαφέρον και για υπερπόντιους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η Νοτιοανατολική Ασία, οι Σεϋχέλλες, οι Μαλδίβες, η Λατινική Αμερική, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.