Αρχική Περ. Πελοποννήσου Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί νέους κόμβους ΕΚΑΒ και Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί νέους κόμβους ΕΚΑΒ και Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Να  καλυφθούν, άμεσα, όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό, με μόνιμους διορισμούς, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα  Αγροτικά Ιατρεία της Πελοποννήσου, αλλά και να δοθούν κίνητρα, ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας, Άγγελος Χρονάς, στη συνάντηση που είχε, προ ημερών, στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στη συνάντηση αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης, μετέφερε το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με εξοπλισμό και με μόνιμο προσωπικό.

Επίσης, επισήμανε, πως θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και να γίνουν ενέργειες, για τη δημιουργία 4 νέων κόμβων του ΕΚΑΒ στην Πελοπόννησο.

Πρόκειται για κόμβους σε Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία. Για το θέμα αυτό, υπάρχουν ήδη και προμελέτες, που αφορούν τους χώρους της εγκατάστασής τους.

Η Περιφέρεια, διεκδικεί και την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου, επειδή, αρκετοί καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να μετακινούνται σε Αθήνα ή Πάτρα, με ότι αυτό σημαίνει για την ψυχολογική και οικονομική τους επιβάρυνση.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει συμμετοχή στο Δ.Σ. των νοσοκομείων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, καθώς και στο Δ.Σ. των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ακόμα, είπε, ότι, πρέπει να γίνει και άμεση αποτύπωση του Χάρτη Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδιοργάνωσή του, με έμφαση σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Υγείας και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε, ότι, 52 προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό, αφορούν την 6η ΥΠΕ, ενώ, γνωστοποίησε, ότι, θα δοθεί παράταση ενός χρόνου, στην απασχόληση του λοιπού επικουρικού προσωπικού.