Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ζητούν να μπει “φρένο” στην ακρίβεια, αξιοπρεπείς συντάξεις και δημόσια υγεία –...

Ζητούν να μπει “φρένο” στην ακρίβεια, αξιοπρεπείς συντάξεις και δημόσια υγεία – Κινητοποίηση των συνταξιουχικών σωματείων στην Καλαμάτα

“Στις 15 Δεκέμβρη να σημάνει συναγερμός”. Με αυτή την προτροπή τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στις 18:30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

“Οι συνταξιούχοι, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας γιατί:

Οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010  και σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ.

Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης εξανεμίζει  τις συντάξεις μας, από τις πρώτες μέρες  του μήνα. 

Οι «αυξήσεις» της τάξης του 3% (μόνο στην κύρια στην σύνταξη και όχι στις επικουρικές), που θα δώσει η κυβέρνηση από 1/1/2024 όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια πενιχρά επιδόματα, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται, θα επιφέρουν στις συντάξεις ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις

Το Κράτος, τα funds  των τραπεζών, αλλά τώρα και οι εισπρακτικές, έχουν βάλλει στόχο τα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Τα ενοίκια στα ύψη.

Το Καλοκαίρι καιγόμαστε και τον χειμώνα πνιγόμαστε.

Το ρεύμα  έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν.

Το νερό και οι υπηρεσίες αποχέτευσης, περνούν στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ακολουθώντας το παράδειγμα της ενέργειας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται, παραιτούνται μαζικά (το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλη έκταση). Κλινικές μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν, ακόμα κλείνουν. Eιδικά μηχανήματα νεοαγορασμένα και εγκατεστημένα δεν λειτουργούν ελλείψει ειδικευμένων γιατρών και άλλου προσωπικού.

Μπροστά σε αυτή την άθλια ζωή που μας έχουν επιβάλει καλούμαστε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας μαζικά – δυναμικά από κοινού με τους εργαζόμενους τα παιδιά και τα εγγόνια μας που έρχονται να εργασθούν και να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που εμείς ζήσαμε.

Όλοι στον αγώνα μαζικά μαχητικά, να νικήσουμε τον «εσωτερικό» εχθρό που δεν είναι άλλος από την μοιρολατρία, την απογοήτευση την λογική του δεν γίνεται τίποτα.”