Αρχική Ν. Μεσσηνίας Κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Καλαμάτας

Κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Καλαμάτας

Με αιχμή τα σοβαρά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού νοσηλευτές και στη Μεσσηνία πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας. Νοσηλευτές στην ειδικότητα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, έξω από το Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Καλαμάτας.

 Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι λεγόμενες υποσχέσεις του υπουργείου υγείας και του κ.Χρυσοχοΐδη δεν μας εκπλήσσουν. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί προσλήψεων για την ενίσχυση του νέου ΕΣΥ δεν μπορούν παρά στάχτη να ρίξουν στα μάτια όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου Καλαμάτας, μπροστά στην κατάρρευση του προσωπικού και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στην περιοχή.

Οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας προτάσσουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείου που ανανεώνει τους συμβασιούχους του ΕΣΥ για 6μηνες, και όχι ενός έτους όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός υγείας.

Εκφράζουμε την στήριξη και αλληλεγγύη μας στους συμβασιούχους επικουρικούς και ΟΑΕΔιτες του νοσοκομείου Καλαμάτας. Όλοι οι συμβασιούχοι ενώνουμε την φωνή μας για :

  • Άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να πάρει πίσω το νομοσχέδιο κοροϊδία για την 6μηνη ανανέωση
  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα τμήματα και στις κλινικές που υπολειτουργούν.

Η υγεία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά όλου του λαού .

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία από την Μεσσηνία να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην παράσταση διαμαρτυρίας,  την Παρασκευή 8/12 στις 10:00 στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Νοσηλευτές στην ειδικότητα  Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής