Αρχική Ν. Αρκαδίας Υποδοχή Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στην Τρίπολη

Υποδοχή Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στην Τρίπολη

Τρίπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα, ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης υποδέχθηκε τμήμα Ιερού Λειψάνου της εορτάζουσας και εφόρου της ενορίας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουριας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως, έμπροσθεν του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου.

Το Ιερό Θησαύρισμα εκόμισε ο Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος.

Στο κήρυγμά του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός αναφέρθηκε στον βίο και την πίστη της εορτάζουσας Αγίας. “Οφείλουμε όλοι εμείς οι χριστιανοί να αναρωτηθούμε, εάν πιστεύουμε στο Χριστό πραγματικά ή τυπικά, συγκρίνοντας την ζωή μας, με αυτή των Αγίων μαρτύρων της Εκκλησίας μας”, τόνισε. “Σήμερα, θέσαμε τον Χριστό έξω από την ζωή μας και πιστεύουμε στις ικανότητές μας και τον εγωισμό μας”. Συνάμα, προέτρεψε το εκκλησίασμα, να παραδειγματίζεται από τους Αγίους της Εκκλησίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου της Αγίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μαντινείας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι στις μέρες μας διώξαμε τον Θεό και τους Αγίους από το σπιτικό μας, ο Θεός βλέπει την ακατανοησία του ανθρώπου και την επιμονή στον εγωισμό μας. “Πρέπει όλοι μας να γυρίσουμε πίσω στην παράδοση της Εκκλησίας μας και να καλέσουμε τον Χριστό να μας ευλογήσει και να μας καθοδηγήσει στην Σωτηρία. Κλείνοντας, ευχήθηκε η Μεγάλη Αγία Αικατερίνη να μας ανοίξει το μυαλό και να μας οδηγήσει σε μετάνοια.

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης εναπόθεσε το επιστήθιο εγκόλπιό του στο είκονισμα της εφόρου της ενορίας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια του Εσπερινού για να προσκυνήσει το Τίμιο Λείψανο, να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη κι ευλογία της Μεγαλομάρτυρος Αγίας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.