Αρχική Eπικαιρότητα Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των Συνταξιούχων που διεκδικούν...

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των Συνταξιούχων που διεκδικούν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη

Οι πολιτικές της Κυβέρνησης που τροφοδοτούν την ακρίβεια και συντηρούν την αισχροκέρδεια, την ώρα που μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι, σέρνουν σε μια ακόμη κρίση επιβίωσης ολόκληρη την κοινωνία.

Ο Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ χαιρετίζει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα απέδειξε πως οιάνθρωποι που έχουν πια ολοκληρώσει τον εργασιακό τους βίο, δεν είναι απόμαχοι. Με παλμό και σθένος διεκδικούν τα αυτονόητα: αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Η ΝΔ οφείλει άμεσα να επαναφέρει την 13η Σύνταξη, που για ιδεοληπτικούς λόγους κατήργησε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της.Οφείλει επίσης να αποδώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους αλλά και να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση των συντάξεων, η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει το κύμα ανατιμήσεων, έτσι ώστε να μην δούμε ξανά στη χώρα μας συνταξιούχους με κομμένο ρεύμα και με αδυναμία πρόσβασης σε βασικά είδη διατροφής.

Σε κάθε επόμενο αγώνα που οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων αποφασίσουν να οργανώσουν, κλιμακώνοντας την δράση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως και σήμερα, θα είναι εκεί, στηρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα, μετά από τόσα χρόνια εργασίας, να ζουν με ψηλά το κεφάλι και όχι ως επαίτες μιας Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την κοινωνία με αναλγησία και εμπαιγμό.