Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται το Χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού

Έρχεται το Χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού

Στα μέσα Δεκεμβρίου επιστρέφει για τους καταναλωτές το καλάθι των Χριστουγέννων, με τρόφιμα που περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι. Στόχος είναι και φέτος η συγκράτηση των τιμών σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Σε σχετική ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για μείωση της τιμής σε συγκεκριμένα προϊόντα, ως μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας.

«Γνωρίζετε ότι είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα η ακρίβεια. Εμείς έχουμε μειώσει τις τιμές κατά 5% σε 906 κωδικούς για 37 κατηγορίες προϊόντων. Καθημερινά λαμβάνουμε ενημερώσεις για το μέτρο αυτό και πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βοηθά στη μείωση της ακρίβειας, ενώ οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί από όλες τις υπηρεσίες, εδώ και 6 μήνες. Στόχος είναι τα προϊόντα αυτά να ξεπεράσουν τα 1.000.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιβολή προστίμων σε εταιρείες για αισχροκέρδεια:

«Σας ενημερώνω ότι ήδη έχουν επιβληθεί, έπειτα από τους ελέγχους, 20.600 πρόστιμα συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, έχουν εξοφληθεί τα 3,2 εκατομμυρία και είναι προς εξόφληση ακόμη 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για την εξόφληση και των υπολοίπων.

Σας τα αναφέρω αυτά αναλυτικά διότι στόχος είναι να υπάρχει λογοδοσία προς τους πολίτες. Η αισχροκέρδεια και οι πλασματικές εκπτώσεις δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αυτά τα ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι έλεγχοι, ειδικά την περίοδο 2015-2019, ήταν μηδενικοί και εμείς το αλλάζουμε αυτό.

Οι έλεγχοι λοιπόν αποδίδουν και μάλιστα πάρα πολύ, ενώ τα πρόστιμα είναι πολλαπλάσια των εσόδων από οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά των εταιρειών. Μετά την επιβολή των προστίμων, οι εταιρείες αυτές μειώνουν τις τιμές».