Αρχική Ν. Αρκαδίας Εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Μαινάλου και του Λύκαιου...

Εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Μαινάλου και του Λύκαιου Όρους

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης οργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου 2023, η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Μαινάλου και του Λύκαιου Όρους. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Η Επιτροπή Αγώνα, ισχυρίζεται, ότι η δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στην περιοχή, επιφέρει κόψιμο και θάψιμο πολλών δένδρων, στο δυτικό άκρο του ορυχείου της ΔΕΗ. “Ξηλώνουν ένα πανέμορφο δάσος, που δημιουργήθηκε με τις αναδασώσεις που έκανε πριν χρόνια η ΔΕΗ στο χώρο απόθεσης εκσκαφών του Χωρεμίου, για να φυτέψουν λαμπόγυαλα – πάνελς φωτοβολταικών“, αναφέρει στο κείμενό της η Επιτροπή.

Η Επιτροπή, υποστηρίζει, ότι οι ανεμογεννήτριες που σχεδιάζονται να μπουν στην ευρύτερη περιοχή, θα προκαλέσουν εκτεταμένες εκσκαφές και εκβραχισμούς, θα καταστρέψουν βουνοκορφές, θα πέσουν χιλιάδες κυβικά μέτρα μπετόν και σίδερο.

Η Επιτροπή Αγώνα, αντιδρά και στην κατάργηση της τηλεθέρμανσης, ενώ μιλά και για επενδύσεις που σχεδιάζονται και που θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον της συγκεκριμένης περιοχής.

Ζητά να σταματήσει η παροχή άδειας για ΑΠΕ, να ακυρωθούν νόμοι που αφορούν το περιβάλλον, να υπάρξει φθηνό ρεύμα στο λαό, να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου, να μην γίνουν διακοπές ρεύματος σε σπίτια εργαζομένων, να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και να μην ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας.