Αρχική Eπικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ημερών η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – Το πρόσωπο που...

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ημερών η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – Το πρόσωπο που «ακούγεται» ότι θα ηγηθεί τη νέα Κ.Ο.

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου για την ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι θέμα 24ώρων οι «6+6» να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στον χώρο της Αριστεράς. Το πιθανότερο είναι να δοθεί ένα κείμενο στη δημοσιότητα, όπως έκανε και η Ομπρέλα, ωστόσο μένει να δούμε αν οι ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών θα συνοδεύουν το κείμενο ή θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και οι επτά γνωστοί βουλευτές που έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο των «6+6».

Οι «επτά» θα σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα και πιθανώς να ενταχθούν σε αυτή και η κ. Πέρκα αλλά και ο κ. ΤσακαλώτοςΕπικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι ο κ. Χαρίτσης.

Ο νέος φορέας θα ενσωματώσει δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο και θα κινείται όχι μόνο στα αριστερά, αλλά θα φτάνει ως το προοδευτικό κέντρο, στον ίδιο χώρο δηλαδή που θέλει να απευθυνθεί και ο κ. Κασσελάκης.

H συμμετοχή του Κασσελάκη στο Thessaloniki Summit

Σε αυτό το κλίμα και εν αναμονή των αποφάσεων της Ομάδας Αχτσιόγλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Θεσσαλονίκη SUMMIT επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να παίζουν με την υπομονή του κόσμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι στυγνός και η πολιτική του είναι επικίνδυνη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασελάκης, ο οποίος έκανε άνοιγμα ψηφοφόρους των στελεχών της “Ομπρέλας” που αποχώρησαν. Για τους βουλευτές της ομάδας “6 συν 6” τόνισε ότι εφόσον παραμένουν, δουλεύουν για το ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και θα το επισκέπτεται μία φορά το μήνα.

«Εγώ δεν βλέπω τον κύριο Μητσοτάκη σαν αντίπαλο, τον βλέπω σαν κάποιον ο οποίος είναι στυγνός και η πολιτική που εφαρμόζει είναι επικίνδυνη. Στυγνός πάει να πει ότι λέει τα οριζόντια μέτρα δίκαια, ενώ όλοι οι φορείς λένε ότι όλα τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα. Δεν ακούει τους ίδιους ανθρώπους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες», τόνισε στη συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit, που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και το Φόρουμ των Δελφών.

Nωρίτερα ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη«Πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τις οργανώσεις μελών, για τις νομαρχιακές μας. Ο κόσμος έχει χαμόγελο και θα πάμε όλοι μαζί δυνατά μπροστά», όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης έπειτα από την ολοκλήρωση σύσκεψης που είχε με τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε αυτό το ρευστό σκηνικό η συζήτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος έχει μπει πάνω στο τραπέζι με τον Ε. Τσακαλώτο να υπογραμμίζει στο ethnos.gr ότι υπάρχει ο χώρος για έναν φορέα που να παράγει πολιτική, χωρίς να αποκλείει τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την ομάδα Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της.

Δεν θα ήταν στη θέση που είναι σήμερα εάν το κόμμα λειτουργούσε διαφορετικά, αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στην παρουσίαση του βιβλίου «Το φαινόμενο Κασσελάκη» που υπογράφει ο Ξενοφών Κοντιάδης

Στην ίδια εκδήλωση ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι κατέβηκε υποψήφιο στο Επικρατείας του  ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο φράχτη του Εβρου.