Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Κλειστά την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο –...

Κόρινθος: Κλειστά την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο – Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου καλεί τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους την προσεχή Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου από τις 13:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατά του νέου φορολογικού σχεδίου νόμου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Τέλος αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους τους βουλευτές Κορινθίας με τα αιτήματα των δευτεροβάθμιων και του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων και επιχειρηματιών της χώρας.
Για το μικρομεσαίο εμπόριο η υπερφορολόγηση που εισάγεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμάς στην ανέχεια, στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις εκφράζουμε την αγωνία για το μέλλον μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο τη δυσαρέσκειά μας για την εξωπραγματική και άδικη φορολογική αντιμετώπισή μας, που θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα στη δύσκολη, πλέον, καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.
Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες και απαιτούμε να αφήσει ήσυχο ένα κλάδο που εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχοντας πλήρως υιοθετήσει τα POS, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο MyData.
Στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρσή του και την έναρξη ευρύτερου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.
Διεκδικούμε επίσης:
Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ
Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.