Αρχική Eπικαιρότητα Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες από αύριο μέχρι και την Παρασκευή

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες από αύριο μέχρι και την Παρασκευή

Αίθριος θα είναι σήμερα (20/11) ο καιρός σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έπειτα από ένα διήμερο με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχές που σημειώθηκαν στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η ημέρα ξεκινάει με πολύ κρύο, με τον υδράργυρο να δείχνει μονοψήφια νούμερα το πρωί της Δευτέρας, από 2 έως 6 βαθμούς, με κάποιες περιοχές να βρίσκονται ακόμη και υπό το μηδέν. Όμως στη συνέχεια η θερμοκρασία αναμένεται να ανεβεί αισθητά, καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο άνεμος θα αρχίσει να στρέφεται σε νότιο, που αυτό δείχνει ότι πλησιάζει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές από αύριο.

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή (24/11)
Ενώ την Τρίτη (21/11) αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη (22/11), οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ότι η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.