Αρχική Eπικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: «Μη φεύγεις, μη» – Ραντεβού Σβίγκου, Βασιλειάδη με Χαρίτση και Ηλιόπουλο...

ΣΥΡΙΖΑ: «Μη φεύγεις, μη» – Ραντεβού Σβίγκου, Βασιλειάδη με Χαρίτση και Ηλιόπουλο για φρένο σε νέες αποχωρήσεις

Μπορεί ο «μυστικός δείπνος» ανάμεσα στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της διακυβέρνησής του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κούνησε για τα καλά χθες τις τεκτονικές πλάκες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά οι παρασκηνιακές προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι, ώστε να ακυρωθεί το μαζικό κύμα αποχωρήσεων που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο, κορυφώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Η επίδειξη αρχηγικού προφίλ, την οποία επιδίωξε εμφατικά ο Στέφανος Κασσελάκης στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου επέφερε την αποχώρηση της «Ομπρέλας», αλλά οι παρενέργειές της υπήρξαν σημαντικά περισσότερες από αυτές που πιθανόν να είχαν εικάσει στο επιτελείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς ενέτειναν στον μέγιστο βαθμό την αίσθηση του «ανεπιθύμητου» σε πολλά, άλλα στελέχη. Τα περί «πέμπτης φάλαγγας», «πολιτικής του Pummaro» και το κλίμα τοξικότητας στο διαδίκτυο επιτάχυναν την πορεία εξόδου, θέτοντας σε κινητικότητα την τάση «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου.
Αντιλαμβανόμενοι, εκ των υστέρων, το μέγεθος της ζημιάς, κορυφαίοι παράγοντες της Κουμουνδούρου άρχισαν το… damage control, προκειμένου να ενισχύσουν την «μεγάλη φυγή» πλειάδας στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αγγελιοφόροι του μηνύματος της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να παραμείνουν στο κόμμα υπήρξαν αμφότεροι οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης που συναντήθηκαν με τους Βουλευτές, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και μέλη της τάσης «6 συν 6», χθες, στο καφέ «Καπάκι», της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Μολονότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνουν την συνάντηση, ενώ διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου, εντούτοις αυτή έλαβε χώρα ενώπιον δεκάδων πολιτών, που αναγνώρισαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω τραπέζι.

Την πρόθεσή του, άλλωστε, να συνεργαστεί με τα στελέχη της Ομάδας Αχτσιόγλου γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το μήνυμα ότι «δεν περισσεύει κανείς» απέστειλε και δημόσια ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας Στο Κόκκινο, καθώς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διεκδικεί ένα νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αντιθέσεις, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως οι αντιθέσεις που χωρίζουν τα στελέχη δεν είναι ανυπέρβλητες, απευθύνοντας έκκληση να κυριαρχήσουν η ωριμότητα και η ψυχραιμία. Μίλησε, επίσης, για εκφορές λόγου στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που «ξενίζουν», λέγοντας την ίδια ώρα ότι υπήρξαν ανήκουστες επιθέσεις ενάντια σε μία νεοεκλεγείσα ηγεσία.

PROTOTHEMA.GR