Αρχική Ν. Αργολίδος Ανδρέας Πουλάς: Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές στις καλλιέργειες της Αργολίδας από...

Ανδρέας Πουλάς: Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές στις καλλιέργειες της Αργολίδας από τη χαλαζόπτωση

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς επισκέφθηκε περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της 10ης Νοεμβρίου 2023. Εκεί ήταν και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να δώσει μία πρώτη εικόνα των ζημιών που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες.

Οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση είναι πολύ μεγάλες και αγγίζουν το 100% και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η συγκομιδή των πορτοκαλιών και των μανταρινιών. Επίσης μεγάλες ζημιές εντοπίζονται σε ελαιοκαλλιέργειες και κηπευτικά.

Οι αγρότες της Αργολίδας και ειδικά των περιοχών του Δήμου Ναυπλιέων και του Δήμου Επιδαύρου για άλλη μία φορά βρέθηκαν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων και έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, να εκδοθούν γρήγορα τα πορίσματα και να αποζημιωθούν οι αγρότες μας.

Ο ΕΛΓΑ οφείλει να ανταποκριθεί έγκαιρα στα αιτήματα και στις ανάγκες των αγροτών, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις, τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει.»