Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Καλαμάτα: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,  τελέσθηκε χθες Κυριακή ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καλαμάτας για την εορτή του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως  του Χρυσοστόμου, αλλά και για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επισκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου ,Καρθαγένης κ. Μελετίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου (Μεσσηνιακής καταγωγής) και Λακαιδεμονίας κ. Θεοφίλου και του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά  ότι άπαντες οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος «εν ενί στόματι και μιά καρδία» εύχονται για την μακροημέρευσή του και την κατ΄άμφω υγεία αυτού, επ΄αγαθώ της δόξης και της ενότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνηση του ευχήθηκε πολυχρόνια ποιμαντορία στον κ. Χρυσόστομο, επ΄αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού και της Πατρίδος. Επίσης ο Σεβ. Μεσσηνίας ευχαρίστησε δεόντως και την πλειάδα των Αρχιερέων, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

Καλαμάτα: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Σήμερα Δευτέρα, κυρία ημέρα της εορτής, ο μητροπολίτης θα προστεί πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, μετά το πέρας της οποίας θα παραδόσει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στους δικαιούχους άπορους Μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου καί Λαού, έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Επίσης, θα δεχθεί ευχές από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ.