Αρχική Ν. Αρκαδίας Aποχή των δικηγόρων της Τρίπολης για το φορολογικό ν/σ

Aποχή των δικηγόρων της Τρίπολης για το φορολογικό ν/σ

Η γενική συνέλευση των μελών του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, αποφάσισε, να εκφράσει, ομόφωνα, την πλήρη, κάθετη και καθολική αντίθεσή της, στις διατάξεις του νέου φορολογικού σχεδίου νόμου, που δρομολογεί προς ψήφιση η Κυβέρνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και την πρόταση του δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, αποφάσισε, ομόφωνα τα εξής:

  • Αποχή των μελών του συλλόγου από παραστάσεις σε ΟΛΑ τα ακροατήρια των αστικών, διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων απ’ την Τρίτη, 14 του μήνα μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2023.
  • Επίσης, την αποχή των μελών, από την έκδοση διαταγών πληρωμής, από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς επίσης και από  εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψη, την πάγια θέση της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.
  • Την αποχή των μελών του, από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη Δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ).
  • Τη συμμετοχή των μελών του δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 22/11/2023 και ώρα 13:00 μ.μ.
  • Τη δημιουργία ενιαίου μετώπου, με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.
  • Την παράταση αναστολής της στοχευμένης αποχής των μελών του από τις ποινικές δίκες, πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ., πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, από 14.11.2023 μέχρι 31/12/2023.