Αρχική Eπικαιρότητα Κακοκαιρία Daniel – Κικίλιας: Θα ήταν εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα...

Κακοκαιρία Daniel – Κικίλιας: Θα ήταν εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα της καταιγίδας

Για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφική καταιγίδα Daniel στην Θεσσαλία, μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό. «Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με το εάν όλα έγιναν σωστά, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος και έχουν καταστραφεί σημαντικές υποδομές, ο κ. Κικίλιας είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφορικά με την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Κικίλιας είπε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι και η περιφέρεια.

Προηγούμενο άρθρο“Πνοή Δημιουργίας” – Λέχαιο: Δέσμευση για τέσσερις βασικές δράσεις και αρκετά άλλα έργα
Επόμενο άρθροMarket Pass: Αντίστροφη μέτρηση – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές