Αρχική Eπικαιρότητα Πράσινο φως από την Κομισιόν στο προσαρμοσμένο εμβόλιο κατά της COVID-19

Πράσινο φως από την Κομισιόν στο προσαρμοσμένο εμβόλιο κατά της COVID-19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty που αναπτύχθηκε από την BioNTech-Pfizer για το στέλεχος XBB.1.5 της COVID-19.

Το εμβόλιο αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της νόσου, αναφέρει η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωση. Αυτή είναι η τρίτη προσαρμογή που γίνεται σε αυτό το εμβόλιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν νέες παραλλαγές της COVID.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για ενήλικες, παιδιά και βρέφη ηλικίας άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με τις προηγούμενες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στους ενήλικες και στα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω που χρήζουν εμβολιασμού θα πρέπει να χορηγείται μία μόνο δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

Η έγκριση χορηγείται κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στο πλαίσιο του μηχανισμού ταχείας αξιολόγησης. Η Επιτροπή ενέκρινε αυτό το προσαρμοσμένο εμβόλιο με ταχεία διαδικασία, ώστε τα κράτη μέλη να μπορέσουν να προετοιμαστούν εγκαίρως για τις φθινοπωρινές εκστρατείες εμβολιασμού, καταλήγει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει στα κόκκινα δάνεια: Υποχρεωτική ενημέρωση δανειοληπτών από servicers
Επόμενο άρθροΑυτοί είναι οι 58 δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν στην Τρίπολη!