Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Με ήλιο και μελτέμια ξεκινά ο Σεπτέμβριος -Βροχές την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός: Με ήλιο και μελτέμια ξεκινά ο Σεπτέμβριος -Βροχές την ερχόμενη εβδομάδα

Με ζέστη και ενισχυμένους βοριάδες ξεκινά ο Σεπτέμβρης, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό την ερχόμενη εβδομάδα, είναι πιθανές και οι πρώτες οργανωμένες βροχοπτώσεις.

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια, ενώ δεν αποκλείονται και βροχοπτώσεις, στα βόρεια ορεινά.

Στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική χώρα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικά στη Ρόδο αναμένεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα, σύμφωνα με το meteo.gr.