Αρχική Eπικαιρότητα Ιερέας στο «μικροσκόπιο» των αρχών για αρχαιοκαπηλία – Πάνω από 150.000 ευρώ...

Ιερέας στο «μικροσκόπιο» των αρχών για αρχαιοκαπηλία – Πάνω από 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του

Ιερέας σε ενορία του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται στον «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών το τελευταίο διάστημα, καθώς – σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive – βρέθηκαν στην κατοχή του παλαιές εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά!

Όπως αναφέρει το τοπικό site, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες όταν, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες περί «περίεργων δεμάτων που λάμβανε κυρίως μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών», αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα, τόσο στο ναό όπου είναι εφημέριος, όσο και στο σπίτι του ιερέα.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο ναό εντοπίστηκαν εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες και οι οποίες κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, στο σπίτι του ιερέα, σε διαφορετική περιοχή της ενδοχώρας, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, της τάξεως των 150 – 170 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα, όπως αναφέρεται, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Μεταξύ άλλων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν χρήματα μέσα σε κατσαρόλες και τάπερ φαγητού!

Οι εικόνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, οι οποίοι και αποφάνθηκαν ότι όντως είναι πολύ παλιές. Πλέον ερευνάται το πώς βρέθηκαν αυτές στην εκκλησία του συγκεκριμένου ιερέα αλλά και η προέλευση των μετρητών που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και αναμένονται εξελίξεις.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητας του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”
Επόμενο άρθροΣεισμός 3 Ρίχτερ τους Μολάους