Αρχική Eπικαιρότητα Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χρειάζεται 160 μαχητικά αεροσκάφη, δηλώνει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χρειάζεται 160 μαχητικά αεροσκάφη, δηλώνει ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 100 περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη από τον αριθμό που της έχουν υποσχεθεί μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Για μια αποτελεσματική αεροπορία χρειαζόμαστε συνολικά 160 μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Ζελένσκι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο εθνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Πορτογαλίας. Αυτό θα αποτρέψει αποτελεσματικά την κυριαρχία της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει δεχθεί υποσχέσεις για 50 ή 60 αμερικανικά αεροσκάφη F-16s από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούριι Ιχνάτ νωρίτερα δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται περίπου 128 F-16s.

Η Δανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία έχουν υποσχεθεί να δώσουν στην Ουκρανία F-16s.

Νέα οχυρώματα θα στήσει το Κίεβο 

Η ουκρανική πρωτεύουσα σχεδιάζει να στήσει περισσότερα οχυρώματα καθώς ο κίνδυνος ρωσικής επίθεσης παραμένει, ανέφεραν σήμερα οι αρχές του Κιέβου.

Στην αρχή της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα, αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν μπροστά σε μια ουκρανική σθεναρή αντίσταση.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο τόνισε ότι το Κίεβο θα διαθέσει 800 εκατομμύρια γρίβνα (21,74 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή οχυρωματικών έργων και για άλλες επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες.

«Το Κίεβο είναι και θα είναι ο νούμερο ένα στόχος προτεραιότητας του εχθρού», δήλωσε ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές στην ανατολική και την νότια Ουκρανία και δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι σχεδιάζουν νέα επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, το Κίεβο γίνεται τακτικά στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones. Η τελευταία επίθεση σκότωσε δύο ανθρώπους χθες Τετάρτη.

Προηγούμενο άρθροΚλείνει από την Παρασκευή η Κοιλάδα των Τεμπών για δύο μήνες
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: H μόνη ζημιά που δεν διορθώνεται είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής – Δείτε βίντεο