Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στην Πάρνηθα: Ο καπνός σκεπάζει τον ουρανό της Αθήνας – Δείτε...

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ο καπνός σκεπάζει τον ουρανό της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η φωτιά που ξεκίνησε χθες το πρωί από τη Φυλή και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις φτάνοντας ως την Πάρνηθα, έχει σκεπάσει την Αθήνα με καπνό.

Το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε χθες κοντά στη Μονή Κλειστών, έχει επεκταθεί και «σκαρφαλώνει» στην πλαγιά της Πάρνηθας. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει, με τις ριπές να είναι ικανές να φουντώσουν τις πύρινες «γλώσσες» και να δυναμώσουν το μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιμένουν να βοηθήσει λίγο και ο άνεμος ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας μυρίζει καμένο, ενώ οι καπνοί έχουν σκεπάσει μέχρι και την Ακρόπολη, ενδεικτικό του μεγέθους που έχει λάβει η φωτιά που κινείται στις πλαγιές της Πάρνηθας.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της Πάρνηθας που έχει σκεπάσει στον καπνό την Αθήνα:

Tο μέτωπο στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από το Γαλάτσι 2

 

Tο μέτωπο στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από το Γαλάτσι

Δείτε εικόνες από το μέτωπο της Πάρνηθας

parnitha_fwtia___24_
parnitha_fwtia___25_
parnitha_fwtia___26_
parnitha_fwtia___27_
parnitha_fwtia___17_
parnitha_fwtia___19_
parnitha_fwtia___20_
parnitha_fwtia___16_
parnitha_fwtia___11_
parnitha_fwtia___12_
parnitha_fwtia___13_
parnitha_fwtia___14_
parnitha_fwtia___15_
parnitha_fwtia___2_
parnitha_fwtia___3_
parnitha_fwtia___4_
parnitha_fwtia___5_
parnitha_fwtia___6_
parnitha_fwtia___1_

Βίντεο που έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων από χθες βράδυ έδειξε τον πυκνό καπνό να έχει σκεπάσει την Ακρόπολη και να παραμένει μέχρι τις βραδινές ώρες, αλλά και την Πάρνηθα, κόκκινη από τις φλόγες, στο φόντο. Το βίντεο είναι του Άρη Μεσσήνη, επικεφαλής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του αέρα

Ο καπνός από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στη Φυλή και επεκτάθηκε γρήγορα έχει σκεπάσει τον ουρανό σε πολλές περιοχές της Αττικής, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συστήνει μάλιστα προσοχή, τονίζοντας:

«Όπως προέβλεψε η επιχειρησιακή μονάδα ΥΠΑΤΙΑ του Ινστιτούτου ΙΕΠΒΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ποιότητα του αέρα σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής επιβαρύνεται σταδιακά με αύξηση των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 ιδιαίτερα σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Δυτικής Αθήνας και Πειραιά.

Στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές συνιστάται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις) η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα.

Μπορείτε να παρακολουθείται την ποιότητα του αέρα εδώ: https://air-quality.gr/ όπου οπτικοποιούνται τα δεδομένα των μετρήσεων σε ωριαία βάση».