Αρχική Eπικαιρότητα Κατάσταση συναγερμού σήμερα Τρίτη για Αργολίδα και Κορινθία – σύγκληση των ΣΟΠΠ...

Κατάσταση συναγερμού σήμερα Τρίτη για Αργολίδα και Κορινθία – σύγκληση των ΣΟΠΠ έγινε σήμερα σε Ναύπλιο και Κόρινθο

Kατάσταση συναγερμού για 2 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 5) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις υπόλοιπες τρεις (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με σχετική εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συνεκλήθησαν σήμερα Δευτέρα 21 του μήνα τα ΣΟΠΠ στις έδρες των δύο Π.Ε. που αύριο Τρίτη παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Στις πιο πάνω συσκέψεις, με την συμμετοχή των κατά τόπους πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών, εξετάστηκαν τα σχέδια δράσης και ο συντονισμός των υπηρεσιών για κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διατηρεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η εν λόγω υπηρεσία, εξ άλλου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τίθενται σε ισχύ οι αποφάσεις των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών με τις οποίες απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, όπου αυτές και αν βρίσκονται, στις 5 Π.Ε.

Τις σχετικές αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

– ΑΡΓΟΛΙΔΑ

– ΑΡΚΑΔΙΑ

– ΚΟΡΙΝΘΙΑ

– ΛΑΚΩΝΙΑ 

– ΜΕΣΣΗΝΙΑ