Αρχική Eπικαιρότητα Ρόδος: Συνελήφθη Γερμανός εμπρηστής που προκάλεσε πυρκαγιά – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Ρόδος: Συνελήφθη Γερμανός εμπρηστής που προκάλεσε πυρκαγιά – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου οδηγείται σήμερα ένας 20χρονος Γερμανός τουρίστας, ο οποίος έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του ξενοδοχείου όπου παραθερίζει στην περιοχή των Φανών να βάζει φωτιά σε καλαμιές, όπου πριν από δυο ημέρες είχε ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά!

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, εντοπίστηκε από εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή μονάδα που τον είδαν ελάχιστα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς να κρύβεται κοντά στο χώρο όπου ξεπήδησαν οι φλόγες, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο 20χρονος παρελήφθη από τους πυροσβέστες που έφτασαν γρήγορα στην ξενοδοχειακή μονάδα και προχώρησαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και εξετάζεται αν είχε προκαλέσει και την προηγούμενη. Στην κατάθεση που έδωσε στο Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Γερμανός ισχυρίστηκε ότι δεν έβαλε εκείνος τη φωτιά και ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο όπου ξέσπασε.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική γι’ αυτόν η ενημέρωση που δέχθηκαν οι ελληνικές υπηρεσίες από τις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό και στην πατρίδα του.