Αρχική Ν. Κορινθίας Παρέμβαση 1,5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προστασία από...

Παρέμβαση 1,5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προστασία από την διάβρωση στον Κορινθιακό – Kαθυστερεί δεκαετίες την μελέτη το υπουργείο Υποδομών

Επιδεινώνεται η άσχημη κατάσταση στην περιοχή του Καμαρίου, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία, όσον αφορά τις συνέπειες της διάβρωσης της ακτής από την θάλασσα.

Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι παραμένει ανολοκλήρωτη, για δεκαετίες, η μελέτη προστασίας από την διάβρωση στον Κορινθιακό Κόλπο, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών.

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα προβεί και φέτος σε εφαρμογή προσωρινών -“πυροσβεστικών” όπως τις χαρακτήρισε ο Π. Νίκας- λύσεων, διαθέτοντας περί το 1,5 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής, στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου η διάβρωση της παραλίας θέτει μεταξύ άλλων εν κινδύνω και την “οικία Τσαλδάρη”, το αρχοντικό του πρώην πρωθυπουργού Παναγή Τσαλδάρη.

“Θα πρέπει κάποια στιγμή, επιτέλους να ολοκληρωθεί η μελέτη για δοθούν οριστικές λύσεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθώ τον νέο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα για να του θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.