Αρχική Eπικαιρότητα Η χώρα στον “φούρνο” το επόμενο 10ήμερο με 40άρια – Οι περιοχές...

Η χώρα στον “φούρνο” το επόμενο 10ήμερο με 40άρια – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τους 40°C, τιμές κατά 4 έως και 5 μονάδες θερμότερες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Από σήμερα ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει “κόκκινο”

Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τη δυτική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο του καύσωνα.

Σε:

– Σπάρτη,

– Πύργο,

– Πάτρα,

– Αγρίνιο,

– Άρτα,

– Κιλκίς,

– Γιαννιτσά,

– Θεσσαλονίκη,

– Σέρρες,

– Ξάνθη,

– Ορεστιάδα, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39, ακόμα και τους 40 βαθμούς.

“Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, όπου ναι μεν θα κάνει ζέστη αλλά θα είναι ανεκτή”.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα φυσήξει ένα δυνατό μελτέμι στο Αιγαίο.

“Ένας βοριάς ο οποίος θα φθάνει τα 7 ίσως και τοπικά στις Κυκλάδες τα 8 μποφόρ ως μέγιστες ριπές των ανέμων. Αυτό σημαίνει ότι στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, άρα στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα, δε θα καταφέρει ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου”.

Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αλλά σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει.