Αρχική Eπικαιρότητα Συνεχίζει να σαρώνει τις χρηματοδοτήσεις για την προστασία των υδάτινων πόρων ο...

Συνεχίζει να σαρώνει τις χρηματοδοτήσεις για την προστασία των υδάτινων πόρων ο Σταματόπουλος – Νέα χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ

Νέα χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ στην ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Νέα μεγάλη χρηματοδότηση για την αυτοματοποίηση και ψηφιακή διαχείριση του νερού πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων. Η χρηματοδότηση που προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ) ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, μέσω της τοποθέτησης πάνω από 10 χιλιάδων τοπικών σταθμών ελέγχου ποιότητας και κατανάλωσης που ασύρματα θα μεταδίδουν τα δεδομένα τους στο κέντρο διαχείρισης ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος τόσο για τα ποιοτικά στοιχεία όσο και για αναλυτικά στοιχεία κατανάλωσης του νερού στο δήμο. Οι ψηφιακές εγκαταστάσεις θα ενισχυθούν με την δημιουργία Τοπικών Σταθμών Ελέγχου καθώς και Σταθμών Εσωτερικού Δικτύου, αλλά και με την τοποθέτηση μετρητών παροχής και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και λογισμικού επεξεργασίας.

Πρακτικά, με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος του δικτύου ύδρευσης εξωτερικού και εσωτερικού, από τις δεξαμενές, τα αντλιοστάσια, τις γεωτρήσεις, όλο το μήκος του δικτύου μέχρι τις καταναλώσεις στις οικίες. Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους κατά τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τόσο για την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, όσο και τον περιορισμό της κατασπατάλησης. Απόρροια όλων αυτών τελικά είναι η προστασία των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, πράγμα απολύτως απαραίτητο πλέον, καθώς η χώρα μας όπως και όλη η Μεσόγειος εισέρχεται κλιματικά σε εποχές ανομβρίας και λειψυδρίας.

Εκτίναξη του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΕΥΑ

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και τη νέα μεγάλη χρηματοδότηση και αφού τόνισε σε σύντομες δηλώσεις του την αξία τέτοιων χρηματοδοτήσεων και έργων για την προστασία του πολύτιμου φυσικού αγαθού που λέγεται νερό, αναφέρθηκε σε μία άλλη παράμετρο που έχει να κάνει με την ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Όπως σημείωσε: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων όταν αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου, ανερχόταν μόλις στις 360.000€. Σήμερα με πολλή δουλειά, κόπους, διεκδικήσεις και μεγάλο αγώνα έχουμε καταφέρει να υλοποιεί η ΔΕΥΑ ένα τεχνικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 43 εκατομμύρια ευρώ! Μιλάμε για μια ιλιγγιώδη άνοδο η οποία από μόνη της αντικατοπτρίζει την σκληρή προσπάθεια και τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε«προχωρώντας πάντα μπροστά με σιγουριά για το καλό του δήμου μας και την εξασφάλιση ενός μέλλοντος αντάξιου της ιστορίας, του τόπου μας και των παιδιών μας»!