Αρχική Ν. Αργολίδος 21 Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Πόλης στο Άργος –...

21 Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Πόλης στο Άργος – Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για παρεμβάσεις στον Δήμο Άργους-Μυκηνών με στόχο την βελτίωση των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων. 

Στόχος του έργου είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τη δημιουργία λειτουργικών και αισθητικών δικτύων χώρων πρασίνου και αναψυχής, μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.

Η αναλυτική καταγραφή των προτάσεων για τον σχεδιασμό των χώρων παρέμβασης του Δήμου Άργους – Μυκηνών έχει ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αστικών χώρων που θα ανταποκρίνονται στις αρχές τις αστικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 7εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 5,64 εκατ. ευρώ).

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 27 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση για να προκύψει ο ανάδοχος της εργολαβίας.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η συγκεκριμένη εργολαβία έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» Έργο «(Sub. 1-16873) Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου» Δράση «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα».

Το αντικείμενο του έργου

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του Πάρκου Πόλης, οι παρεμβάσεις αφορούν:

Δημιουργία θεάτρου με πτυσσόμενες κερκίδες περίπου 2000 θέσεων, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής με την ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Ενίσχυση του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και δημιουργία «πράσινων» υποδομών με σκοπό την βελτίωση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στους χώρους και την βελτίωση του περιβάλλοντος.

Βιοκλιματικές επιστρώσεις

Θέσεις χώρων parking

Κατασκευή υδάτινου στοιχείου

Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα φωτιστικά μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας.

Κατασκευή χώρων παιδικής χαράς και άθλησης

Κατασκευή χώρου παιχνιδιού εφήβων με πίστα skate

Kατασκευή δύο μεταλλικών στεγάστρων τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να φέρουν και φωτοβολταικά πανέλα.

Ασφαλτοστρώσεις περιμετρικών και ενδιάμεσων δρόμων του πάρκου πόλης

Κατασκευή αθλητικών διαδρομών με πατητό- σταθεροποιημένο χώμα

Εγκατάσταση συστήματος υπόγειας άρδευσης και ηλεκτρονικού συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου άρδευσης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Δημιουργία βοηθητικών χώρων για εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρίες, διαμορφώνοντας προσβάσιμους χώρους.

Δημιουργία πολυχώρου και εγκατάσταση αναψυκτήριου, δημιουργώντας σημείο ανάπαυσης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Έργα αναβάθμισης δικτύων ήπιων διαδρομών(πεζοδρομίων).

Εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των δημοτών με σύγχρονα και καινοτόμα είδη.

Eγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων αποκομιδής απορριμμάτων (υπόγειοι κάδοι) για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Δημιουργία σύγχρονου πάρκου αναψυχής με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την διασύνδεση όλων των παραπάνω με διαδρομές ήπιας μετακίνησης.

Δημιουργία ψηφιακού χάρτη πράσινων χώρων, στον οποίο θα αποτυπώνεται λεπτομερώς το φυτικό υλικό (έκταση, είδος, θέση, ηλικία κλπ), καθώς και ανάπτυξη ανάλογης εφαρμογής (app) με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση και συντήρηση του φυτικού κεφαλαίου.

Κατασκευή σικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης και ομβρίων