Αρχική Eπικαιρότητα Ξεκινά άμεσα η αποζημίωση των ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των φοιτητών από...

Ξεκινά άμεσα η αποζημίωση των ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των φοιτητών από και προς τις σχολές τους

Ξεκινάει άμεσα η καταβολή των αποζημιώσεων για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας ώστε οι φοιτητές να μπορούν να μετακινούνται από και προς τον τόπο που σπουδάζουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την οποία προβλέπεται κονδύλι ύψους 4,81 εκατ. ευρώ και αφορά 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των φοιτητών.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

Διασφαλίζουμε έγκαιρα τις δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεις των φοιτητών με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς τον τόπο των σπουδών τους. Ταυτόχρονα, ανακουφίζουμε από ένα σημαντικό κόστος τους ίδιους ή και τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συμπολιτών μας.

Η κοινωνική πολιτική, με γνώμονα την ενίσχυση του πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, των νέων και των οικογενειών τους, βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών, των αποφάσεων και των δράσεών μας».

Από την πλευρά της η κ. Αλεξοπούλου σημείωσε ότι «με 4,81 εκατ. ευρώ ενισχύονται 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ για το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρουν, μετακινώντας με συνέπεια και ασφάλεια φοιτητές και σπουδαστές στις σχολές τους.

Αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση της στήριξης που παρέχει προς την ελληνική περιφέρεια, αλλά και προς τους επαγγελματίες των οδικών επιβατικών μεταφορών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, καθώς και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως τα έξυπνα συστήματα μετακινήσεων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας».