Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Φιλαδέλφεια: Η «ομολογία» του εγκλήματος στα social media – Οπαδοί «καμάρωναν»...

Νέα Φιλαδέλφεια: Η «ομολογία» του εγκλήματος στα social media – Οπαδοί «καμάρωναν» για την επίθεση

Σε «επικήρυξη» των Ελλήνων συνεργών των Κροατών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι οποίοι αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια προχωρούν φίλαθλοι. Στα κοινωνικά δίκτυα και σε φόρουμ φιλάθλων του Παναθηναϊκού, διαδίδονται screenshots από συνομιλίες στις οποίες φερόμενοι ως δράστες «υπερηφανεύονται» για τη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Κάποιοι φίλαθλοι ζητούν περισσότερες πληροφορίες για τους καθ’ ομολογίαν δράστες, προσφέροντας αμοιβή σε όσους τους οδηγήσουν στα «χνάρια» των Ελλήνων χούλιγκανς που συμμετείχαν στα φονικά επεισόδια.

dialogos2

Άλλοι, ζητούν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να έρθουν σε επαφή με κάποιον εισαγγελέα, για να τους παρέχουν διαλόγους από τα social media που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες, ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις Αρχές. Στις ομάδες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τους δράστες, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους αυτοί θα απομονωθούν και θα παραδοθούν στις Αρχές.

dialogos3

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλούν οι ομολογίες, μέσα σε ομάδες οργανωμένων οπαδών στο Facebook και το Twitter, Ελλήνων οι οποίοι κομπάζουν για τα «κατορθώματά» τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάποιοι “ανέβασαν” φωτογραφίες με τους χούλιγκανς της Ντιναμό και μηνύματα μίσους, ενώ σε μια περίπτωση, πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη όταν ένας ρωτήθηκε αν ήταν όντως παρών στα επεισόδια, απαντά: “Φυσικά και ήμουν. Με τα αδέρφια μας τους Κροάτες σκάσαμε μύτη και σας γλεντήσαμε».

dialogos1

Σε άλλο διάλογο, ένας χούλιγκαν σχολιάζει για τον θάνατο του 29χρονου με το κυνικό «τι με νοιάζει; Ένας ΑΕΚτζής λιγότερος», ενώ σε συζήτηση συμμετέχει και Κροάτης χούλιγκαν ο οποίος «ευχαριστεί» τους Έλληνες «αδερφούς» του που «πήραν εκδίκηση για εμάς».

dialogos6
dialogos7

Στο Διαδίκτυο, πάντως, έχει ξεσπάσει «πόλεμος». Αν οι περισσότερες φωνές είναι αυτές φιλάθλων όλων των ομάδων που απαιτούν από τις διοικήσεις των σωματείων να «κόψουν τα χέρια» των χούλιγκανς, ή που εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την οδύνη τους για τον χαμό ενός ακόμα ανθρώπου, υπάρχουν και οι ακραίοι.

dialogos4
dialogos5

Οπαδοί που, με αφορμή τα όσα έγιναν καλούν σε «πόλεμο». Κάποιοι ζητούν από «τα αδέρφια της Μαρσέιγ να πάρουν εκδίκηση», άλλοι που υπόσχονται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «καταδρομές θανάτου», ή «ανάλογες απαντήσεις». Και το ανησυχητικό είναι ότι οι χούλιγκανς που ζητούν και υπόσχονται νέο αίμα, εμφανίζονται να είναι από όλους τους συλλόγους…

Προηγούμενο άρθρο48η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Έπιασαν άλλους 5 Κροάτες χούλιγκανς για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή