Αρχική Ν. Λακωνίας Σύλληψη τεσσάρων στο Γύθειο για πέντε κλοπές σε οικίες

Σύλληψη τεσσάρων στο Γύθειο για πέντε κλοπές σε οικίες

Τέσσερις άνδρες, ηλικίας 19, 33, 35 και 42 ετών αντίστοιχα, βρίσκονταν πίσω από πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στη Λακωνία, με συνολική λεία άνω των 16.000 ευρώ.

Στην εξιχνίαση των υποθέσεων έφτασε, ύστερα από μεθοδική έρευνα, το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, άνδρες του οποίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Λακωνίας, προχώρησαν στη σύλληψη των δραστών, το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Γύθειο.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από 8/7 έως και 5/8, διέπραξαν συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Άνω Σελινίτσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και Μαγούλα Δήμου Σπάρτης. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τηλεόραση και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 16.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε κι ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.