Αρχική Eπικαιρότητα Market Pass: Eυκαιρία για διορθώσεις και για παλαιούς δικαιούχους

Market Pass: Eυκαιρία για διορθώσεις και για παλαιούς δικαιούχους

Δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο είσπραξης του επιδόματος Market pass, θα δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στα σχεδόν 3 εκατομμύρια των δικαιούχων που μετείχαν στην 1η φάση εφαρμογής του μέτρου.
Έτσι, περίπου 650.000 δικαιούχοι που επέλεξαν αρχικά να πληρωθούν μέσω άυλης προπληρωμένης κάρτας, θα μπορέσουν να ζητήσουν αν θέλουν να πιστωθούν τη νέα επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Αντίστοιχο και οι σχεδόν 2.200.000 δικαιούχοι που είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ, θα μπορούν να επιλέξουν την άυλη κάρτα.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι αιτήσεις θα κληθούν να υποβάλουν μόνον όσοι δεν έχουν λάβει την συγκεκριμένη επιδότηση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν με αιτήσεις όσοι τις είχαν ήδη υποβάλει πριν έξι μήνες.

Αιτήσεις… λόγω NFC

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr στο οικονομικό επιτελείο λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τις πληροφορίες ότι χιλιάδες κόσμου, παρότι είχαν τότε επιλέξει να πληρωθούν μέσω της άυλης κάρτας (με το δέλεαρ ασφαλώς ότι θα λάβουν και μεγαλύτερη επιδότηση), στην πορεία διαπίστωσαν ότι δεν ήταν όσο εξοικειωμένοι χρειάζεται με την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητού ή smartwatch, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στις καθημερινές αγορές τους.

Ακόμα χειρότερα, πολλοί κατάλαβαν στην πορεία ότι δεν αρκεί απλά να έχει κάποιος ένα οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, αλλά χρειάζεται να έχει «έξυπνο» κινητό (smartphone) με λογισμικό Android ή iOs.

Άλλοι ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι, ενώ έχουν και χρησιμοποιούν smartphone, το δικό τους μοντέλο δεν υποστηρίζει τεχνολογίες ανέπαφων πληρωμών (NFC) και άρα δεν μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με POS για να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα που «κατέβασαν» στη συσκευή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr