Αρχική Eπικαιρότητα Χατζηδάκης για Scope Ratings: «Όσοι αμφισβητούν την οικονομική πολιτική μας, να δουν...

Χατζηδάκης για Scope Ratings: «Όσοι αμφισβητούν την οικονομική πολιτική μας, να δουν τις αξιολογήσεις»

«Όσοι αμφισβητούν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στην Ελλάδα, καλό είναι να δουν τις αξιολογήσεις δύο διεθνών οίκων αξιολόγησης που αυτή την εβδομάδα έδωσαν στη χώρα μας την λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα, του ιαπωνικού R&I και του γερμανικού Scope Ratings», τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

xatzidakis-post

«Και τι σημαίνει επενδυτική βαθμίδα; Τι μας νοιάζει; Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης της οικονομίας, διευκόλυνση των επενδύσεων, και επομένως πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και νέες θέσεις εργασίας. Πράγμα που θα είναι προς όφελος όλων!» συνεχίζει.

«Δείτε λοιπόν τι λέει ο ιαπωνικός οίκος, R&I, μεταξύ άλλων: Οι εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2023 έδωσαν στο κυβερνών κόμμα με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια σημαντική νίκη που εξασφάλισε τη δεύτερη θητεία του υπό την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το αποτέλεσμα εδραίωσε τη συνέχιση των πολιτικών που επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση, αυξάνοντας τις προσδοκίες για ενίσχυση του δυναμικού οικονομικής ανάπτυξης με γνώμονα τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και για τη συνεχή βελτίωση του λόγου του δημόσιου χρέους».

«Δείτε τι λέει και ο γερμανικός οίκος, Scope Ratings, για το πού στηρίζει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: «Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιόρισαν ουσιαστικά τους δείκτες των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων και ουσιαστικά ενίσχυσαν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, παράλληλα με τις πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που κινητοποιούν τις επενδύσεις και ενισχύουν την ανάκαμψη. […] Η πολιτική σταθερότητα που εξασφαλίστηκε μετά τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές ενισχύει την ικανότητα της κυβέρνησης για περαιτέρω υιοθέτηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», προσθέτει.

«Οι δύο αναβαθμίσεις αποτελούν προάγγελο αυτών που αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τους λοιπούς, αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ, οίκους αξιολόγησης.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις και ταλαντεύσεις την ίδια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας και ευθύνης, η οποία είναι και η μόνη σταθερή βάση για την ανάπτυξη και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Απόφασή μας είναι να δίνουμε αυτά που έχουμε και όχι αυτά που δεν έχουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσκαιρα ευχάριστοι, θέλουμε να είμαστε μεσομακροπρόθεσμα χρήσιμοι για την οικονομία και την πατρίδα μας!», καταλήγει.