Αρχική Eπικαιρότητα Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ευκαιρία για την έκπτωση του 3%

Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ευκαιρία για την έκπτωση του 3%

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου για τους φορολογούμενους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παροχή έκπτωσης 3%.

Η σχετική διάταξη με την παράταση των προθεσμιών για φυσικά και νομικά πρόσωπα που πέρασε από τη Βουλή, χωρίς δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των φόρων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία, θα πρέπει να πληρώσουν διπλή τη δόση του Αυγούστου, συμπεριλαμβάνοντας επί της ουσίας και την τρέχουσα του Ιουλίου. Η τελευταία δόση θα καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 5.576.845 σε σύνολο 6,5 εκατ. Και προκύπτει ότι:
  • Το 48,44% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σε σύνολο δηλώσεων 5.315.781 δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, οι 2.701.423είναι μηδενικές.
  • Για το 16,49% των φορολογικών δηλώσεων προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 385 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, επιστροφή φόρου έχουν ήδη λάβει 638.944 φορολογούμενοι και συγκεκριμένα τους έχουν πιστωθεί συνολικά 149,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι όσοι δεν έχουν οφειλές στο Δημόσιο ή στον ΕΦΚΑ και ποσά για συμψηφισμούς λαμβάνουν άμεσα την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.
  • Το 35,16% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 1.960.818 δηλώσεις το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 2,72 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 1.387 ευρώ.Πηγή: aftodioikisi.gr