Αρχική Eπικαιρότητα Και επίσημα ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Και επίσημα ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Και επισήμως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη ΝΔ.

Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Άμυνας κλείδωσε στη χθεσινή συνάντησή του με τους εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μαξίμου – τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο – ενώ ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ αλλά και με τη διατύπωση της επίσημης θέσης του Πατούλη δεν κλείνει το θέμα για την παράταξη, καθώς θα αναγκαστεί σε κάθε περίπτωση σε αποτελεσματική διαχείριση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά: νέα καμπάνια, συγκρότηση ισχυρού ψηφοδελτίου, αντιμετώπιση εσωτερικών δυσκολιών που θα προκύψουν εφόσον ο υφυπουργός Άμυνας βρεθεί κόντρα στην υποψηφιότητα Πατούλη κ.λπ.

Πάντως ο Χαρδαλιάς ετοιμάζεται να τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες, έχοντας διακόψει εκτάκτως για να βρεθεί στην Αθήνα το χθεσινό πρόγραμμα επιθεώρησης των μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας σε μονάδες του στρατού αλλά και αναβάλλοντας τις αντίστοιχες σημερινές επισκέψεις του σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.


Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Πατούλη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εκτίμησε ότι ο Γιώργος Πατούλης δεν θα επιδιώξει να συνεχίσει ως υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές και θα σεβαστεί την απόφαση του κόμματος και του πρωθυπουργού για την περιφέρεια Αττικής, προσθέτοντας ότι η πορεία και η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση και την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια είναι σεβαστή.

Ακόμα πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη θα παραμείνουν υποψήφιοι με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά.