Αρχική Eπικαιρότητα Παραιτήθηκε ο Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στη θέση του...

Παραιτήθηκε ο Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της παραίτησής του ήταν πως τις τελευταίες ημέρες ήταν σε διακοπές εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα, στην Πάτμο, τη στιγμή που δίνονται μάχες με τις πυρκαγιές, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε υπάρξει συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου να λείψει μερικές ημέρες. Και στο ερώτημα για την απομάκρυνσή του αν έπαιξαν ρόλο και οι δηλώσεις του για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και οι ανακοινώσεις του για την Έφιππη, η απάντηση κυβερνητικών παραγόντων ήταν θετική.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».