Αρχική Eπικαιρότητα Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις αρχές του 2024 τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις αρχές του 2024 τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Στα ζητήματα «κοινωνικής συνοχής» με τα οποία είναι επιφορτισμένο το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά τόσο στα σημαντικά έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται – όπως ο ΒΟΑΚ – αλλά και στην ένταξη στον στόλο των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη των πρώτων 250 ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις αρχές του 2024, έτος στο οποίο θα κυκλοφορήσουν και οι συρμοί του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν μιλάμε μόνο για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για έργα που έχουν δρομολογηθεί οπως οι εναπομείναντες οδικοί άξονες, φυσικά ο ΒΟΑΚ όπου η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έκανε σημαντικη δουλειά προετοιμασίας, αλλά και για τις μεταφορές όπως το μέτρο της Θεσσαλονίκης που θα λειτουργήσει εντός του 2024, η γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα που οταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πρωτεύουσας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα λεωφορεία ο πρωθυπουργός είπε ότι «πιστεύουμε ότι μέχρι τις αρχές του 2024 θα έχουμε τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη διαφορά στην ποιότητα των μετακινήσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και «στην ασφάλεια των μετακινήσεων, στα μεγάλα εργα που έρχονται από το παρελθόν και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες για να κλείσει η πληγή που τόσο μας έχει πονέσει. Η ανάγκη είναι να επενδύσουμε στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος με έμφαση πάντα στη Γραμμή Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και μετά στα σύνορα».

«Όλα αυτά συνιστούν ευρύ πεδίο παρεμβάσεων. Και σε αυτά να προσθέσω τα αρδευτικά έργα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου ότι αυτό το κρίσιμο πεδίο πολιτικής θα το φέρετε σε πέρας και θα το υλοποιήσετε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.