Αρχική Eπικαιρότητα Εθνικό Απολυτήριο με Τράπεζα Θεμάτων και ενσωματωμένες Πανελλήνιες προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Εθνικό Απολυτήριο με Τράπεζα Θεμάτων και ενσωματωμένες Πανελλήνιες προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Το σχέδιο για το Εθνικό Απολυτήριο θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του λυκείου. Πρόκειται δε να συνδυαστεί με την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία διατηρείται, αλλά και ενσωματωμένες πανελλήνιες εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα.

Μέχρι σήμερα, το λύκειο «υπολειτουργεί» καθώς στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά προθάλαμος της εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου απομακρύνονται από τον ουσιαστικό εκπαιδευτικό στόχο του σχολείου, συμμετέχοντας σε ένα «ράλι» φροντιστηριακής – κατά κανόνα – προετοιμασίας για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στα προγράμματα σπουδών αλλά και στις διδακτικές μεθόδους, εμπεριέχονται στους στόχους του εθνικού απολυτηρίου. Παράλληλα, προβλέπεται η εξέταση των μαθητών σε τέσσερα μαθήματα με βάση το πλαίσιο των Πανελλαδικών σε συνδυασμό με την υφιστάμενη Τράπεζα Θεμάτων.

Επιπλέον, αναμένεται η έναρξη δημοσιοποίησης των επιδόσεων των μαθητών στις Πανελλαδικές ανά σχολείο, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, γεγονός, το οποίο θεωρείται πως θα αναδεικνύει την ποιότητα του έργου του κάθε σχολείου.