Αρχική Eπικαιρότητα Έφτασαν στην Ελλάδα τα δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροπλάνα – Ρίχνονται στη μάχη...

Έφτασαν στην Ελλάδα τα δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροπλάνα – Ρίχνονται στη μάχη των πυρκαγιών

Στην Ελλάδα βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη – τύπου Air Tractor – που έστειλε το Ισραήλ και αναμένεται να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Είχε προηγηθεί αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές και έγινε άμεσα δεκτό.

«Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό έφτασαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Αλληλεγγύη στην πράξη. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την εξαιρετική συνεργασία Ισραήλ», έγραψε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα στο Twitter. Σημειώνεται πως η ανάρτηση της πρεσβείας του Ισραήλ έχει γίνει και στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από μήνυμά του στο Twitter ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία.

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir ανέφερε:

«Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων.»

Συνεργάστηκαν στην επιχειρήση βοήθειας: το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, η Αεροπορική Μονάδα της Αστυνομίας του Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Πρεσβεία.

Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας – Πώς θα λειτουργήσει αύριο το Δημόσιο: Τηλεργασία για τις ευπαθείς ομάδες και ευέλικτο ωράριο για τους υπόλοιπους
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία ο Μετεωρολογικός Σταθμός του δήμου Κορινθίων στον Άσσο