Αρχική Eπικαιρότητα Βουλή: Άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι –...

Βουλή: Άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι – Άγρια κόντρα με Κωνσταντοπούλου

Ομόφωνα ήρθη η ασυλία της Ρένας Δούρου προκειμένου να συνεχιστεί το ταχύτερο δυνατόν η δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Στο μεταξύ νωρίτερα εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σκηνικό άγριας δικαστικής διαμάχης για όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου 2018 με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει μύδρους κατά της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Κατά την συζήτηση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Δούρου που διαβίβασε η Δικαιοσύνη στη Βουλή προκειμένου στις 24 Ιουλίου να συνεχιστεί η δίκη για το Μάτι, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε πως υπάρχουν κακουργηματικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Απευθυνόμενη δε προσωπικά στην κυρία Δούρου, η οποία βρισκόταν μόλις ένα μέτρο μακριά της, είπε «η υπόθεση αυτή δεν αφορά την πολιτική υπόσταση κανενός. Η υπόθεση αυτή αφορά τα δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους και δεν έμεινε κανείς για να τα υπερασπιστεί».

Κωνσταντοπούλου: «Η υπόθεση αυτή αφορά τα δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους»

Η συγκεκριμένη φράση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ηρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση της κυρίας Δούρου η οποία νωρίτερα υποστήριξε: «Η απαλλαγή μου στο ακροατήριο είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συνεχίσω να λειτουργώ ως πολιτικός με αξιοπρέπεια».

Δούρου: «Η δικαίωσή μου απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική μου αξιοπρέπεια»

 

«Η τραγωδία θα είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου. Η οδύνη δεν παραγράφεται» είπε αρχικά η κυρία Δούρου για να συνεχίσει λέγοντας ότι υπήρξε θύμα πολιτικών της αντιπάλων και ΜΜΕ που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα ενοχής της. «Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και αγνοώντας το ακριβές νομικό πλαίσιο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν ως ένοχη για την εθνική τραγωδία. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα ενοχής μου για την πολιτική αλλά και φυσική μου εξόντωση. Δεν το κατάφεραν. Σε αυτό το δυσώδες μιντιακό περιβάλλον οι πολίτες ψήφισαν την παράταξή μου με 35%» είπε.

«Επέλεξα συνειδητά να σιωπώ και παρακολουθούσα τηλεδίκες για εμένα χωρίς εμένα» είπε σε άλλο σημείο η ίδια για να σημειώσει ότι υπέστη «πρωτοφανή κατασυκοφάντηση». Από την άλλη πλευρά η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως «το Μάτι είναι έγκλημα που συνιστά κακούργημα και όχι πλημμέλημα» και πρόσθεσε ότι «η Βουλή έχει ευθύνη να μην πλαστογραφείται μέσω των πρακτικών η αλήθεια για χάρη κανενός. Υπήρχαν κορυφαίες κυβερνητικές και πρωθυπουργικές ευθύνες που αναλήφθηκαν μόνο προφορικά.

Για να μην υπάρχει υποκρισία μέσα στην αίθουσα η υπόθεσης που αφορά το Μάτι είναι υπόθεση ακραίων παρεμβάσεων στο έργο της δικαιοσύνης. Από το ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την ελεγχόμενη κυβέρνηση κα Δημητρίου, από το ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την εμπλεκόμενη κυβέρνηση κα Παπασπύρου από το ρόλο που διαδραμάτισε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής που ζήτησε να ελεγχθούν τα θύματα για αυθαίρετα».