Αρχική Ν. Κορινθίας Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Σαρωνίδα

Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Σαρωνίδα

Σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα έδωσαν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν και να σβήσουν τις πυρκαγιές που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) στην ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι.

Σήμερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία και την ένταση των ανέμων σήμερα Τρίτη (18.7).

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν προς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η Σαρωνίδα θα δεχθεί βορειάδες ενώ το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά προς Δερβενοχώρια και Λουτράκι. «Ενώ ξεκινάμε με ήπιες έντασεις στα 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι και το απόγευμα ανεβαίνει η ένταση προς τα 7 μποφόρ χωρίς να συνυπολογίζεται η δράση του θερμικού φορτίου» εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, προσδιορίζοντας ως πιο δύσκολη περίοδο αυτή που ξεκινά 2-3 το μεσημέρι «καθώς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ανεβαίνει η ένταση των ανέμων».

Η μεγαλύτερη ένταση αναμένεται αργά το μεσημέρι – νωρίς το απόγευμα, με την ένταση να είναι στα 6-7 μποφόρ, αλλά ριπές έως 8 μποφόρ. Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να υποχωρήσει η ένταση των βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων.