Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Έχουν κυκλώσει τον οικισμό Νέα Ζωή Μάνδρας οι φλόγες...

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Έχουν κυκλώσει τον οικισμό Νέα Ζωή Μάνδρας οι φλόγες – Έκκληση για εκκένωση – Δείτε βίντεο

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια παραμένει το δυσκολότερο μέτωπο από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7).

Η αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή έχει οδηγήσει σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών μεταξύ αυτών της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Μάλιστα, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μία ανάσα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Νέα Ζωή.

Δείτε βίντεο:

Έχουν κυκλώσει τον οικισμό Νέα Ζωή Μάνδρας οι φλόγες

Κόλαση στον οικισμό Νέα Ζωή


Κόλαση στον οικισμό Νέα Ζωή
Η φωτιά δίπλα στον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας
Η περιγραφή του Φρίξου Δρακοντίδη για την πυρκαγιά στη Νέα Ζωή Μάνδρας

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Ζωής Βασίλης Παπανικολάου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα στην περιοχή. «Είμαστε στο έλεος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάχη με τις φλόγες να μην περάσει στα πρώτα σπίτια του οικισμού

 

Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες στον οικισμό Νεα Ζωή

 

Κύκλωσε η φωτιά στη Νέα Ζωή Μάνδρας

Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας: Φύγετε από τα σπίτια σας

Έκκληση από την Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Ελευσίνας, που παραμένουν στα σπίτια τους και έχει υπάρξει μήνυμα του 112 για απομάκρυνση. Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, γίνεται ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

Μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο λόγω τον ισχυρών ανέμων, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

«Με τους στροβιλισμούς και τις ριπές του ανέμου, τις θερμές μάζες του αέρα μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο. Το πύρινο αυτό μέτωπο κινείται δυτικά. Γι αυτό και δόθηκε από το 112 η εντολή ουσιαστικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές αυτές περιοχές όσο και από τη νότια περιοχή. Τώρα έχει έρθει τελικά στο νότιο κομμάτι προς τη Μάνδρα, γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί νέο 112, ούτως ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Βοιωτίας, η κυκλοφορία των οχημάτων, για προληπτικούς λόγους, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

– Στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από την 14η χ/θ (Στεφάνι Βοιωτίας), έως την 7η χ/θ (περιοχή ΤΙΤΑΝ),

– στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 33η χ/θ (θέση Άγιος Χριστόφορος), έως την 30η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής), καθώς και

– στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.