Αρχική Eπικαιρότητα Χρίστος Δήμας: Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το ανακαινισμένο «Ακροπόλ»

Χρίστος Δήμας: Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το ανακαινισμένο «Ακροπόλ»

Στο αποκατεστημένο «Ακροπόλ» της οδού Πατησίων έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας. Μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του  Υπουργείου  Πολιτισμού  πραγματοποίησαν   αυτοψία στο κτήριο και στους εσωτερικούς χώρους.

Οι εργασίες για τη συνολική ανακαίνιση του «Ακροπόλ» έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια, με τον  προϋπολογισμό του έργου που ανέρχεται σε πάνω   από   εννέα   εκατομμύρια ευρώ, να έχει καλυφθεί κατά   κύριο λόγο από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά και από τον τακτικό προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η λειτουργία του ως κέντρου πολιτισμού και τεχνολογίας για καλλιτέχνες κα δημιουργούς, όπως προβλέπεται.

«Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το εμβληματικό και εντυπωσιακό κτήριο ώστε να αποκτήσει ο σύγχρονος πολιτισμός το   νέο   δικό   του   σπίτι   και  έναν   πολυδύναμο   χώρο   που   ανταποκρίνεται   στις ανάγκες και στην δυναμική του» δήλωσε ο Χρίστος Δήμας.